- en del af Odsherred Kommune
Legeplads

Børn oplever verden gennem leg. For børn går leg og læring hånd i hånd. En god legeplads er et fantastisk sted for børns frie leg. Den fremragende legeplads understøtter også pædagogernes arbejde med at guide og instruere børnenes leg. På Raketten har vi en stor legeplads, der indbyder til leg og ophold i det fri.

På vores legeplads er der mange kroge der opfordrer til hulebygning og leg. Der er fælles legeplads for alle tre huse. Vi har gynger, sandkasser, klatrestativ med rutchebane, redegynge, mooncars, bålplads og legehuse. Børnene må gerne klatre i en række træer, dog ikke højere end vi voksne anviser. Bålpladsen er et yndet sted, det er her, vi ofte laver bålmad om sommeren. Bålpladsen bliver også brugt ved forskellige højtider som Sankt Hans, høstfest, lygtefest m.m. Der er altid god stemning, sang og fælles hygge. Et nyt tiltag ved bålpladsen, er de to nye shelters, som gør det muligt, at bruge bålpladsen endnu mere og i alt slags vejr. Vi har mange bord - bænkesæt og dem bruger vi hele sommeren, hvor vi spiser frugt ude om eftermiddagen, når vejret tillader det.

Derudover har vi nogle små rum som et naturværksted, som indeholder redskaber til brug ved skov, sø, strand og science forsøg. I dette værksted kan børnene udfolde sig, undres og blive nysgerrige. Der er også rum til legetøj, cykler og kreative materialer, som vi kan tage frem efter behov. Dog bruges cyklerne ikke mandag og fredag for at give plads til, at vise børnene de andre muligheder, der findes på legepladsen, og for på den måde, at skubbe til deres fantasi og opfordres til at undres.

Mooncarene bruges på en indrettet bane, hvor de kan køre ugeneret og få fyldt tanken op ved benzinstanderen samt vasket ”bilen” ved vaske hallen. Er man mere til ansigtsmaling, indianer dans og leg så er der god mulighed for det, ved vores totempæl og de to nye tipier. Om vinteren bruges pladsen omkring totempælen til kælkebakke, Raketten har flere slæder til rådighed for børnene.

Vi har fået lavet en mini multibane med faldfliser og her kan børnene spille fodbold, stikbold m.m. Banen bruges også til motorik, hvor vi sætter forskellige redskaber på banen, så børnene kan øve og udvikle deres motoriske færdigheder.

Til de mindste børn findes også vippedyr, trehjulet cykler, sandkasser med mange forskellige redskaber og store gravemaskiner og lastbiler.

Vores legeplads opfordrer til fysisk aktivitet og der er mange muligheder for leg. Legen bidrager til at inddrage verden som erfaring. I legen skabes en indsigt og erfaring, der er barnets platform for udvikling af personlighed, det sociale samspil og evne til at agere fagligt kompetent.