- en del af Odsherred Kommune
Kulturelle udtryksformer
Malerpletter

Vi arbejder meget med kulturelle udtryksformer på Raketten. Hvert år i juni måned afholder vi en stor sommerfest, hvor alle Rakettens vuggestue og børnehavebørn optræder med en cirkusforestilling, vi arbejder med forestillingen fra 1. maj og indtil premieren i slutningen af juni, vi laver selv rekvisitter, kostumer, indbydelser m.m. 

Vi afholder en generalprøve på vores forestilling, og her kommer skolen med deres førskolebørn, vi har besøg af plejehjemmene, andre børnehaver samt folk fra gågaden, som vi har inviteret, da vi ugen forinden går med nogen af de største børnhavebørn, udklædte på gågaden om lørdagen med cirkusmusik og uddeling af flyvers. Vi slutter vores gågade tur af med at spise pizza på restaurent.

Vi har også fortælleruger, som er uger, hvor der arbejdes intensivt med børnenes sprogtilegnelse gennem leg og læring, vi opsætter wigwam telt på legepladsen, hvor børnene kan komme og opleve dialogisk læsning samt rim og remser. Til slut i projektet optræder børnene for hinanden, med enten et teaterstykke, sang eller rim og remser. Det er forskelligt hvad der laves hvert år, men vi har f.eks. haft besøg af en forfatter og vi har lavet små film på Ipads og lavet en biografpremiere over disse, samt optrådt med eventyrposer og almindelige teaterstykker.

I vores arbejde med kulturelle udtryksformer gør vi meget brug af vores gode beliggenhed og mange muligheder, det betyder at vi tager i teateret, vi bruger Vig Bio, vi tager ture rundt i vores område, og ser på alt den kunst der er udstillet. Vi gør også brug af lokale kunstnere når dette kan lade sig gøre, som f.eks. har vi haft besøg af Martin Nybo som har lavet en projekt med børnene.

Af andre udtryksformer kan vi nævne, at vi introducere børnene for keramikkens kunst, vi laver Rakuler, som er et produkt der kan brændes på vores eget bål, og giver et rustikt udtryk.

Vi laver vores eget papir og vores eget kul på bål, hvor børnene så laver de flotteste kultegninger, en unik og anderledes måde at udtrykke sig på.

Vi prøver ofte at finde på nye måder at udtrykke og arbejde med kunst på, så børnene får en så bred viden og forståelsen for vores kunst og kultur.